Udsalget i konkursramte Fætter BR er afblæst: Der er fremskreden dialog med mulige købere

Fem BR- og 21 Toys'R'Us-butikker blev holdt åbne til januarudsalg, men det har konkursboets kuratorer aflyst, fordi der er kommet bud på den danske del.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Der bliver alligevel ikke januarudsalg i legetøjsbutikkerne BR og Toys"R"Us i Danmark.

Det er konkursboets kuratorer, som har truffet beslutningen om at lukke de fem BR- og 21 BR og Toys"R"Us-butikker, der ellers var holdt åbne til udsalg.

Aflysningen skyldes, at der foregår en dialog med købere, der er interesseret i den danske del af Top-Toy, der ejer Fætter BR og Toys"R"Us i Norden.

»I de her minutter, timer og dage foregår der nogle forhandlinger, der er så reelle, at vi har valgt at lukke butikkerne og afblæse udsalget, som vi ellers havde forberedt,« siger selskabets talsmand, Lars Bo Kirk, der peger på, at det stadig er muligt, at salget falder fra hinanden.

»Vi har valgt at kalde det realitetsforhandlinger, fordi vi tror på det, men det betyder ikke, at det med sikkerhed ender med enighed. Sådan er det jo, når man forhandler,« siger han.

Er der tale om en eller flere potentielle købere?

»Det kan jeg ikke sige. Der har været interesse fra flere, men om der er en eller flere tilbage, kan jeg ikke sige,« siger Lars Bo Kirk, der heller ikke vil svare på, om der er tale om danske eller udenlandske køber.

Ifølge Børsen er det Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, der bliver forhandlet med. Salling Group skulle være interesseret i at oprette Fætter BR-butikker i de eksisterende Føtex- og BIlka-varehuse, der allerede i dag sælger legetøj.

Salling Group skulle i første omgang have forsøgt at overtage store dele af Top-Toys forretning i Danmark, herunder også butikker, men det kunne den danske supermarkedsgigant ikke få igennem hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Derfor er det nu Fætter BR's varemærke samt hele varelageret, der forhandles om, skriver Børsen.

Mads Hvitved Grand, kommunikationsdirektør i Salling Group, der tidligere hed Dansk Supermarked, vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne.

Medarbejdere fritstillet

Top-Toy skriver desuden, at medarbejderne er blevet fritstillet. I de svenske og finske butikker forventes det dog, at et stort udsalg vil finde sted i næste uge.

Top-Toy blev i november begæret under rekonstruktion – det der tidligere hed betalingsstandsning - efter år med skrantende økonomi. Bankerne og kreditorerne gav fredag før jul legetøjskoncernen et halvt år til at få Fætter BR og Toys'R'Us på benene igen og godkendte dermed en plan, som blandt andet bød på lukninger af butikker, der ikke er profitable. Men pga. et svigtende julesalg erklærede legetøjskæmpen sig kort fr nytår konkurs.

Kuratorerne forsøger lige nu at få så mange penge ind på salget af resterne af konkursboet. Mens bankerne kan se frem til at få dækket en del af deres tab, står leverandørerne til at få en lang næse pga. konkursen.

Bankkonsortiet bag Top-Toy, der står bag 226 Fætter BR-butikker og 72 Toys 'R' Us-varehuse i Norden, har nemlig taget pant i aktiver for i alt 714 mio. kr. Det betyder, at der efter alt at dømme bliver 0 kr. tilbage til leverandørerne. Derimod står Top-Toys fire bankforbindelser, Danske Bank, Nordea, Nykredit og Swedbank, til at få dækket en del af deres tab.