Udlandet frygter massedød i ejendomsmarkedet

Det skal nok gå alt sammen. Sådan er den generelle opfattelse i den danske ejendomsbranche, når talen falder på den nye regulering af forvaltere af alternative investeringsfonde. Men i udlandet finder man røster, der ser en risiko for et betydeligt større drama.

På europæisk plan kører mange på pumperne og overlever kun på bankernes og investorernes nåde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af disse røster kommer fra John Forbes, partner i PwC i London. Han forklarede sit synspunkt, da den danske del af revisionsselskabet på en konference i København præsenterede årets udgave af rapporten Emerging Trends in Real Estate Europa.

John Forbes hentede en metafor fra naturhistorien: Der er nogle få perioder, hvor en meget stor del af klodens arter pludselig er uddøde. Disse perioder følger oven på f.eks. klimaændringer – dem klarer de fleste arter med besvær og tilpasser sig langsomt de nye vilkår. Men hvis der så sker noget pludseligt, f.eks. et meteornedslag, bliver svækkelsen fatal.

Parallellen er, at også ejendomsbranchen er svækket. På europæisk plan kører mange på pumperne og overlever kun på bankernes og investorernes nåde. John Forbes mener, at reguleringen kan blive meteornedslaget, der tager livet af mange på en gang. Det er i den sammenhæng ikke kun FAIF-direktivet, han har i tankerne, men også den nye regulering af f.eks. bankerne, der er ved at blive indfaset, og som indirekte vil berøre ejendomsbranchen.

John Forbes tilføjede dog, at situationen også vil rumme muligheder for dem, der er godt rustet, og som i det store og hele allerede lever op til det, der nu bliver regulative krav.