Udkants-koncern bygger stort cirkelformet hovedsæde

Tidligere stationsby på Als får snart sin anden, store cirkelrunde bygning til lokale produktionsvirksomhed.

Læs mere
Fold sammen

Med godt 2.500 indbyggere vil Guderup på Als i det sønderjyske efter manges opfattelse være en del af det trængte Udkantsdanmark, men om et par får den tidligere stationsby sin anden, store cirkelformede erhvervsbygning.

Den lokale industrikoncern Linak får nemlig opført endnu en rund bygning til administration og produktion - ud over den, som kom til i 2002.

»Med udvidelse i form af endnu en cirkulær bygning får vi et konkret symbol på, at Linak sikrer danske arbejdspladser på Als. Et nyt byggeri der markerer en tro på fremtiden,« udtaler administrerende direktør Bent Jensen.

Læs Berlingske-portræt af Linak og Bent Jensen

Begge Linak-bygninger er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema med hovedsæde i Aarhus. Det nyeste projekt omfatter 14.000 kvadratmeter og har byggestart til efteråret med forventet indvielse i august 2017. Norskejede Hoffmann skal stå for byggeriet.

Arkitema har de seneste år vundet frem både herhjemme og i Norge. Blandt tegnestuens mest omtalte projekter er Danica Pensions kommende »studenterskyskraber« på Nørrebro.

Linak har 1.900 ansatte på verdensplan, og 1.000 er beskæftiget i hovedafdelingen i Guderup. Virksomheden udvikler såkaldte aktuatorer, som blandt andet bruges til bevægelige hospitalssenge, hæve-/sænkeborde og til automatiseringer i industrien.

Læs om andre Arkitema-byggerier: