Udgifter til godkendelsesproces øger underskuddet i Bioporto

Bioporto, der laver diagnostiske test til bestemmelse af nyreskader, har øget omsætningen i første kvartal, men på grund af højere udgifter til en godkendelsesproces i USA er underskuddet samtidig steget.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabets forventninger til hele regnskabsåret fastholdes.

I januar, februar og marts omsatte Bioporto for 5,7 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 11 pct. sammenlignet med sidste år.

Væksten skyldes primært en stigning i salget af The NGAL Test, men er også positivt påvirket af stigende salg af antistoffer og Elisa-kits, skriver Bioporto i sit regnskab.

Driftsresultatet viste et underskud på 9,3 mio. kr. mod et underskud på 5,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Her skal udviklingen ses, i lyset af at selskabet sidste år fik afvist sin ansøgning om markedsføringstilladelse af The NGAL Test af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, og at selskabet siden skulle designe et nyt studie, der skal danne baggrund for en ny markedsføringsgodkendelse.

»Omkostningerne er sammenlignet med sidste år øget på grund af højere udgifter relateret til FDA-godkendelsesprocessen, etablering af et datterselskab i USA i første kvartal 2016 og indførelse af et warrantprogram,« skriver Bioporto i regnskabet.

Efter tre måneders dialog med de amerikanske myndigheder færdiggjorde Bioporto i januar 2017 den protokol, der skal danne basis for ansøgningen til The NGAL Test til FDA i USA.

Efterfølgende har Bioporto igangsat de kliniske forsøg og dermed dataindsamlingen til FDA-ansøgningen. Forsøgene skal gennemføres på cirka 20 klinikker og hospitaler i USA og involverer rekruttering af 530 patienter, hvoraf den første blev indrulleret i begyndelsen af april 2017.

»Vi har i begyndelsen af 2017 succesfuldt eksekveret på vores FDA-plan ved at færdiggøre vores pre-submission og rekruttere den første patient i det kliniske studie for The NGAL Test i USA.«

»Derudover, og meget vigtigt, har vi realiseret en stærkt vækst i salget af The NGAL Test, primært drevet af en meget stærk vækst i Research Use Only-salget i USA, men også en solid stigning i resten af verden,« siger administrerende direktør Peter M. Eriksen fra Bioporto i regnskabet.

»Vi er med andre ord godt på vej til at nå de vigtige strategiske milepæle, der er sat for 2017, og som vil bringe os tættere på målet om en FDA-godkendelse til The NGAL Test i 2018 og dermed realisere det fremtidige værdiskabende potentiale for BioPorto,« fortsætter han.

Bioporto fastholder forventningerne til 2017 og venter dermed forsat en omsætning på 25-28 mio. kr., svarende til en vækst på 20-35 pct. Driftsresultatet, EBIT, ventes i regnskabsåret 2017 endvidere fortsat at udgøre et underskud på 26-29 mio. kr.