Udflytning af statsjob skaber jubel hos Danfoss

Regeringens beslutning om at udflytte 3900 statslige job til alle landets afkroge vækker jubel hos industrigiganten Danfoss, der er placeret på Als ved Sønderborg.

»For os er det meget positivt, for vi arbejder jo også på at få flere og flere kompetencer af højuddannede til det her område«, siger administrerende direktør i Danfoss, Niels B. Christiansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 392 statslige, primært akademiske, arbejdspladser, der rykkes til Sønderborg, er med til at cementere området som attraktivt for højtuddannede lyder det blandt andet fra administrerende direktør i Danfoss, Niels B. Christiansen.

Det skriver Børsen.

- For os er det meget positivt, for vi arbejder jo også på at få flere og flere kompetencer af højuddannede til det her område. Og det matcher godt, at der er anderledes kompetencer rundt om de mere merkantile, kommercielle og naturfaglige kandidater, vi har meget brug for, siger Niels B. Christiansen til Børsen.

Et af de ofte fremførte argumenter for udflytningen af statsjob fra hovedstaden er, at det vil gøre det lettere for andre virksomheder at rekruttere højt uddannet arbejdskraft, fordi der ofte følger jobsøgende ægtefæller med. Niels B. Christiansen er for så vidt enig og således meget interesseret i, om der skulle være ægtefæller til de nye statsansatte, der kan få plads på Danfoss.

- Hvis der er familier, der flytter, hvor der er relevante kompetencer, vi kan bringe i anvendelse, så er vi meget interesseret i at gå med ind og prøve at se, om der er flere, der kan får job, siger Niels B. Christiansen til Børsen.