Udflagning af SAS kan være mulighed for at mindske omkostninger

SAS overvejer at få en driftstilladelse udenfor Skandinavien. Koncernchefen i flyselskabet, Rickard Gustafson, har i en mail til selskabets ansatte skrevet, at selskabet "vurderer nye måder at operere på, inklusiv en mulig lancering af en driftstilladelse udenfor Skandinavien".

Arkivfoto: SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

En eventuel udflagning begrundes i, at det skal give lavere produktionsomkostninger, da en driftstilladelse i et land udenfor Skandinavien vil give SAS mulighed for at kunne udflage en stor del af flyflåden og etablere baser udenfor Skandinavien med lokalt ansatte piloter og stewardesser.

Af mailen, som Check.in.dk har, fremgår det også, at en ikke-skandinavisk driftstilladelse er en af mulighederne, som SAS-ledelsen kigger på for at kunne sætte selskabets omkostninger ned.

Overvejelserne indgår i en såkaldt strategisk opdatering, som SAS-ledelsen planlægger at præsentere i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2015/2016-regnskabsåret 13. december, skriver branchemediet.

I presseafdelingen hos SAS ønsker man ikke at uddybe koncernchefens udmelding over for Check-In, da selskabet er inde i den såkaldte "silent period", hvor man i fire uger op til en regnskabsaflæggelse ikke må kommentere på sager af strategisk betydning.