Udenlandske studerende giver ny indsigt

For EnGodSag.dk styrker udenlandske studerende kendskabet til markeder uden for Danmarks grænser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EnGodSag.dk lever af at skaffe kunder til internetbutikker i otte forskellige lande og nyder godt af at have internationale studerende til at rumstere i sit domicil.

- Vi er aktive på otte nationale markeder, så det er naturligt at have internationalt fokus og at have engelsk som virksomhedssprog, siger Mads Ellegaard, som er medstifter af EnGodSag.dk, der holder til i Århus.

Mellem seks og otte studerende tilbringer et praktikophold hos EnGodSag.dk ad gangen. Lidt mere end halvdelen er udlændinge, og deler hverdag med virksomhedens otte fastansatte medarbejdere. Mads Ellegaard oplever, at de internationale studerende giver indsigt i forretningsgangen i udlandet.

- De tænker kreativt om, hvordan man kan skaffe flere penge både internationalt til velgørende organisationer, men også til at få partnerskaber op at stå, siger Mads Ellegaard, som blandt andet har fået indsigt i, hvordan internethandel foregår i Østeuropa gennem en af sine praktikanter, der enten er tilknyttet Aarhus Universitet eller byens handelshøjskole. EnGodSag.dk vælger sine studerende ud fra en ansættelsessamtale.

Blandt praktikanterne er også en kinesisk studerende, der har valgt at rejse til Danmark med det formål at studere på handelshøjskolen og komme i praktik netop hos EnGodSag.dk.

Internationale studerende åbner døre til nye markeder

Udlændinge skal møde danskere

Udlændinge får ikke studiejob i Århus

Åbn øjnene for nye eksport-markeder

Ophold med værdi

Naturligvis er der ikke udelukkende positive aspekter af det at have internationale studerende tilknyttet sin virksomhed.

- De har en tilbøjelighed til ikke at arbejde helt så selvstændigt som de danske studerende, siger Mads Ellegaard. Han tilføjer, at man skal sørge for at planlægge praktikforløbet og aldrig have flere udenlandske praktikanter, end at man har ressourcer til at give dem et værdifuldt ophold.

EnGodSag.dk modtager provision af de cirka 4.500 internetbutikker, som virksomheden skaffer kunder. En del af indtjeningen bliver doneret til velgørende formål, og foreløbig er godt 4,5 mio. kroner blevet givet væk.

Læs på erhvervsbladet.dk:

Internationale studerende åbner døre til nye markeder

Udlændinge skal møde danskere

Udlændinge får ikke studiejob i Århus

Åbn øjnene for nye eksport-markeder

Også på Erhvervsbladet.dk:

Download gratis erhvervsbøger

Find et nyt lokale eller lej et overskydende lokale ud her

Find et nyt erhvervskøretøj her Læs ErhvervsBladet.dks ansvarfraskrivelse nederst på siden

Powered by DisqusErhvervsBladet.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at ErhvervsBladet.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i ErhvervsBladet.dk, på www.erhvervsbladet.dk.dk eller andre platforme og medier, som drives af Berlingske Media.