Udenlandske ejendomskøbere udvider viften

At udenlandske investorer de seneste år har været ak­tive købere af boligejendomme i de danske storbyer er ikke nyt, men at de nu også er begyndt at købe store klumper inden for detailhandel og industriejendomme er en ny tendens.

Drivkraften bag årets store ejendomshandler har især været udenlandske selskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At udenlandske investorer de seneste år har været ak­tive købere af boligejendomme i de danske storbyer er ikke nyt, men at de nu også er begyndt at købe store klumper inden for detailhandel og industriejendomme er en ny tendens. Det har sat ekstra gang i de store ejen­domshandler i år, hvor drivkraften især har været uden­landske investorer.

Antallet af registrerede handler over 300 mio. kr. står foreløbig på ti udenlandske køb for i alt knap 9 mia. kr. og syv handler med danske købere for i alt 3,4 mia. kroner.

Årets foreløbigt største handel var i foråret, da det tyske ECE Fonden købte Rosengårdscentret i Odense for 2,8 mia. kr. af et dansk K/S. Dermed er der for alvor brudt med den tendens, der frem til i år var gældende, nemlig at de udenlandske investorer kun gik efter bo­ligudlejningsejendomme i København.

»Nu ser vi de udenlandske investorer over hele spændet og inden for alle sektorer,« siger partner Peter Winther fra Sadolin & Albæk.

»De udenlandske investo­rer vil noget med volumen, og det betyder at vi ikke ser dem gå ind med under 500 mio. kroner,« siger Peter Winther. Det behøver ikke at være i en enkelt handel, men de vil gå efter kritisk masse, eksempelvis større porteføljer.

»De udenlandske investorer ser efter segmenter, hvor de synes, det ser fornuftigt ud. Der er nu tendens til, at de gerne påtager sig lidt større risiko for at få et højere afkast,« siger Peter Winther.

De udenlandske investorer er også begyndt at gå efter industriejendomme. Eksempelvis overtog et kon­sortium af engelske og amerikanske investorer gennem Oaktree og M7 i begyndelsen af november i alt 26 indu­striejendomme fordelt rundt i Danmark.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 38.

Tilmeld dig Økonomisk Ugebrevs gratis nyhedsmail her