Udenlandsk vækst redder Telenor

Mobilgiganten er presset i hjemlandet Norge - og i Danmark -, men i Asien går det fremad.

Foto: NYEIN CHAN NAING. Telenors topchef, Jon Fredrik Baksaas, sikrer gevinsten gennem sine asiatiske operationer. Arkivfoto: Nyein Chan Naing, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Det er forretningerne i det fremadstormende østen, som sikrer den norske telegigant Telenor et bedre regnskab end ventet.

Telenor, som hører til blandt verdens ti største mobilselskaber og i Danmark er nummer to efter TDC, aflagde tirsdag morgen kvartalsregnskab for april-juni med en nettoomsætning på 25.747 millioner norske kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 8.857 millioner kroner. Begge dele er bedre end ventet. Og den samlede indtjeningsmargen på 34 procent hører til i den gode ende i en hårdt presset branche.

Fem millioner flere kunder

Telenor fik i andet kvartal flere end fem millioner nye kunder, især i Asien, og koncernchef Jon Fredrik Baksaas fremhæver, hvordan Telenor i Norge og Sverige har vundet nye kunder ved at ændre på sine abonnementer, så taletid ikke længere er noget, man snakker om - det er der bare. Til gengæld betaler man i stedet for sit dataforbrug. Samme skifte er sket i Danmark med fri tale, men her er det endnu ikke slået igennem i form af flere kunder. Tværtimod mistede Telenor i Danmark i andet kvartal 31.000 mobilkunder.

Navnlig i de befolkningsrige nationer Indien og Pakistan går det fremad for Telenor, mens lønsomheden i hjemlandet Norge er faldende. Også det gennemsnitlige månedsforbrug pr. Telenor-kunde falder i Norge.

Fastholder prognoser

Telenor fastholder sine prognoser for hele 2013 og regner fortsat med at bruge 12-14 procent af omsætningen på nye investeringer.

Den norske stat ejer 53,97 procent af aktierne i Telenor.