UBS og Deutsche Bank risikerer nye retstvister

Den tyske storbank Deutsche Bank og den schweiziske ditto UBS har tirsdag meddelt, at bankerne i øjeblikket bliver undersøgt af forskellige myndigheder, hvilket kan være ensbetydende med store bøder og ekstra sagsomkostninger for de to banker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Deutsche Bank oplyser i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, at banken har givet oplysninger til myndigheder, der undersøger om banken skulle have deltaget i højfrekvens-handel.

UBS oplyste ligeledes i forbindelse med bankens regnskab for andet kvartal, at den amerikanske kommission for regulering af værdipapirmarkedet, U.S Securities and Exchange Commission, siden 2012 har undersøgt bankens såkaldte "dark pool trading-venue", der er en form for hemmelig handelsplatform.

De to banker er dog ikke de eneste banker, som risikerer at skulle punge ud som følge af ulovligheder. Ifølge en analyse fra JPMorgan har de europæiske banker samlet set et fortsat udestående på 50 mia. dollar i bøder og sagsomkostninger.

Deutsche Bank estimeres ifølge analysen at skulle af med yderligere 5,3 mia. dollar, mens UBS ventes at skulle betale 2 mia. dollar.

- Alle venter på et stop i de her regulatoriske stormløb. Der udestår fortsat en smule mere i forhold til bøder. "Halen" vil formentlig være ni måneder væk, siger Arun Melmane, analytiker ved Canaccord Genuity Corp, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS