Ubers indtægter stiger trods skandaler

I løbet af de sidste par år er Uber ramt af flere skandaler, men det skræmmer ikke brugerne væk. Virksomhedens nyeste regnskab afslører, at omsætningen i årets andet kvartal fortsætter med at stige.

Foto: Toby Melville
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ubers omsætning fortsætter med at stige i andet kvartal, selv om selskabet er blevet ramt af adskillige skandaler de sidste par år, der har ført til administrerende direktør Travis Kalanick og adskillige højtstående medlemmer af ledelsens afgang .

Det skriver Financial Times.Trods skandalerne oplevede Uber, at antallet af ture bestilt gennem Uber-appen rundt om i verden steg med 150 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket tyder på, at kunderne ikke har bidt mærke i interne kontroverser som eksempelvis påstande om seksuel chikane.

Uber oplevede særligt en stærk vækst i Indien og Rusland, hvor antallet af køreture steg 250 pct., selv om disse lande kræver betydelige investeringer, da Uber forsøger at etablere sig mod lokale konkurrenter.

I andet kvartal havde Uber samlet en nettoomsætning på 1,75 mia. dollar, hvilket svarer til en stigning på 17 pct. i forhold til det foregående kvartal og en stigning på 119 pct. fra året før.

Det justerede underskud før renter og skat landede på 645 mio. dollar i kvartalet. Til sammenligning var underskuddet på 708 mio. dollar i første kvartal i år.

/ritzau/FINANS