Ubers første selvkørende bil bliver en Volvo

Delebilstjenesten Uber og den svenske bilfabrikant Volvo har indledt et samarbejde om at lave selvkørende biler

Volvo og Uber indleder samarbejde om selvkørende biler. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Brendan McDermid / Reuters

Den svenske bilproducent og den meget omdiskuterede delebilstjeneste Uber har tilsammen lagt 300 millioner dollars i et projekt, der skal lave, det de kalder, næste generation af selvkørende biler. Basbilarna, som de kalder dem, skal produceres af Volvo for derefter at blive solgt til Uber.

Bilerne skal være udstyret med det sidste nye inden for autopilotsystemer og indeholde alle de vigtige sikkerhedsforanstaltninger og nye teknologier, der er nødvendige for at levere de selvkørende biler på vejene. Det skriver Volvo Cars i en pressemeddelelse.

Gensidig og samfundsmæssig gevinst

Både Uber og Volvo understreger, at projektet vil komme ikke bare begge parter men også samfundet til gode:

»Vi er verdens førende indenfor udvikling af aktiv sikkerhed og udvikling af teknologi til selvkørende biler og har en uovertruffen troværdighed, når det kommer til sikkerhed. Vi er stolte af at Uber har valgt os som deres partner. De er en af ​​verdens førende teknologivirksomheder,« siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør for Volvo Cars i pressemeddelelsen.

Og Uber tilføjer:

»Over en million mennesker dør i bilulykker hvert år. Det er disse tragiske omstændigheder, den selvkørende bilteknologi kan hjælpe med at løse, men vi kan ikke selv gøre det. Derfor er vores partnerskab med en stor producenter som Volvo er så vigtig. Volvo er førende indenfor udvikling af køretøjer og best-in-class, når det kommer til sikkerhed. Ved at kombinere Ubers færdigheder med Volvo vil vi nå i fremtiden hurtigere sammen,« siger Travis Kalanick, Ubers direktør.