Uber vil levere mad i København

Kørselstjenesten søger fem medarbejdere til lancering af en ny tjeneste, som leverer mad til københavnerne. Tjenesten findes i mange andre storbyer.

Foto: © Lucy Nicholson / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fem jobopslag på Ubers hjemmeside afslører, at virksomheden søger medarbejdere til at stå for tjenesten, der skal levere med til sultne københavnere. Den hedder UberEATS og minder på mange måder om det, mange danskere i forvejen kender fra tjenester som JustEat og Hungry: Ved hjælp af en app på telefonen kan brugere bestille og betale retter fra lokale spisesteder, som derefter bliver leveret til døren.

Det skriver Avisen.dk

Ligesom med Ubers taxi-lignende tjeneste er der ikke tale om en ansat hos Uber, som står for kørslen. I stedet er det en såkaldt "partner", som er en privatperson, der stiller sig selv og sit køretøj til rådighed.

Med app'en kan man følge måltidets vej gennem byen live på telefonskærmen. Samtidig kan man i flere byer bestille udvalgte retter, som bliver leveret ekstra hurtigt. Tjenesten startede i Toronto i Canada og har siden bredt sig til London, Barcelona og en lang række andre storbyer verden over. Tjenesten er også på vej til Stockholm.

Uber har indtil videre ikke meldt noget officielt ud om lanceringen af madtjenesten i København, og Avisen.dk har forgæves forsøgt at få Uber til at kommentere på jobannoncerne.