Uber trods tiltale: Vi driver ikke taxivirksomhed

Uber har ingen planer om at lukke for Uber-appen i Danmark, efter at man er tiltalt af anklagemyndigheden.

ARKIVFOTO: Uber fastholder , at man ikke driver taxavirksomhed, men blot stiller teknologi til rådighed, der muliggør samkørsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Det får ingen umiddelbare konsekvenser for Ubers brugere og chauffører, at selskabet bag den omstridte app nu er tiltalt for medvirken til ulovlig taxakørsel.

Det slår en unavngiven talsperson fra selskabet fast i en e-mail til Ritzau.

»Vi synes dette er en god mulighed for at få forklaret og afklaret vores juridiske position.«

»Ubers app vil fortsat være tilgængelig i Danmark, så Uber kan fortsætte med at skabe muligheder for de mere end 2000 aktive partnerchauffører og deres familier,« hedder det i mailen.

Uber fastholder dermed, at man ikke driver taxavirksomhed, men blot stiller teknologi til rådighed, der muliggør samkørsel.

Og Uber har noteret sig, at den nye regering har sat sig som mål at gennemgå den eksisterende taxalovgivning for at vurdere, om man kan foretage den deregulering af området.

»På vegne af de mere end 300.000 danskere, der er aktive brugere af Uber’s delekørselstjeneste Uber Pop i København, ser vi frem til ny lovgivning, der kan skabe tidssvarende rammer for moderne transportmuligheder - til gavn for alle danskere,« hedder det i mailen fra Uber.