Uber skal levere mad i London via ny app

Den omstridte kørselstjeneste Uber har igangsat en madleveringsservice i London under navnet Ubereats og udvider derved sin forretningsmodel på britisk jord for første gang.

Ligesom på bil-appen vil mad-udgaven have et ratingsystem, hvor man kan vurderer kvaliteten af udbringningen, der igen ligesom bil-appen vil fungere via freelance-medarbejdere, der selv bestemmer, hvor meget og hvornår de vil arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kai Pfaffenbach / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

App'en udfordrer blandt andet det tidligere danskejede Just Eat og leveringsservicen Deliveroo.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Ubereats vil sælge mad fra i første omgang 150 restauranter, der typisk ikke leverer i det centrale London, via et netværk af cykel- og knallertkurerer.

Den nye service vil foregå gennem en ny app, men bruge den samme konto som kørselstjenesten. Planen er at levere mad fra en bred vifte af restauranttyper, der inkluderer mere end de traditionelle takeaway-restauranter som pizzeriaer og indiske restauranter. Derved vil man eksempelvis kunne få leveret fra sandwichbarer via det nye system.

- Jeg tror, at folk vil komme til Ubereats af den samme grund, som de kom til Uber i første omgang. Det bliver signifikant hurtigere end konkurrenterne, siger chef for Ubereats i London, Alex Czarnecki, der stiller en garanti på levering inden for en halv time.

Ligesom på bil-appen vil mad-udgaven have et ratingsystem, hvor man kan vurderer kvaliteten af udbringningen, der igen ligesom bil-appen vil fungere via freelance-medarbejdere, der selv bestemmer, hvor meget og hvornår de vil arbejde.