Uber kalder taxiudspil et skridt i den rigtige retning

Uber nikker anerkende til den nye transportministers udspil, der har til formål at modernisere taxibranchen.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) holder Pressemøde om taxilovgivningen i Transport -og boligministeriet, Frederiksholms Kanal i København tirsdag d. 13.12.2016.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er et "skridt i den rigtige retning", at regeringen med sit udspil "Taxi til fremtiden" vil modernisere forholdene i taxibranchen.«

Det siger Oliver Carra, som er talsmand for kørselstjenesten Uber.

»Regeringens initiativ til at modernisere reglerne for taxi og transport er et skridt i den rigtige retning,« siger han i en udtalelse efter regeringens udspil.

»Det står klart, at folk ønsker at bruge ny teknologi til bedre at udnytte eksisterende ressourcer, også på transportområdet, og de nuværende regler passer ikke til en virkelighed, hvor alle har en smartphone i lommen,« siger Oliver Carra.

»De 300.000 danskere, der er tilmeldt Uber og de 2000, der tager ture i København, er et bevis på dette,« siger Oliver Carra.

Uber kan ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) ikke fortsætte som nu. Deres chauffører skal fremover have et førerkort, som stiller krav til deres omdømme.

De må for eksempel ikke være straffet for alvorlige forbrydelser, påpeger ministeren. Desuden skal en taxi tjekkes en gang årligt som nu.

Ole Birk Olesen mener dog, at Uber kan tilpasse sig de nye danske regler, som regeringen skal forhandle med oppositionen.

Landsretten stadfæstede for nylig en dom fra byretten, der havde dømt en Uber-chauffør for piratkørsel. Så skal chaufføren betale en bøde på 6000 kroner.

Fem andre Uber-chauffører venter på at få afgjort lignende sager.