Uber i nye britiske problemer

Den amerikanske kørselstjeneste Uber har fået frataget sin tilladelse til at operere i den engelske by York. Det skriver The Independent.

(ARKIV) Uber bruger i London den 10. november 2017. Data fra 57 millioner brugere verden over blev for et år siden stjålet hos Uber. Men kørselstjenesten forsøgte at holde det hemmeligt ved at betale hackerne. Det skriver Ritzau onsdag den 22. november 2017. . (Foto: Simon Dawson/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Dawson

Tjenesten er allerede blevet gjort forbudt i den britiske hovedstad London, mens Ubers tilladelse i den skotske hovedstad Edinburgh og Englands næststørste by, Birmingham, udløber til næste år.

Forbuddet er blevet mødt med begejstring fra blandt andet taxa-chaufførernes fagforening i York.

»Vi har intet imod fair konkurrence, men Uber er ikke en fair spiller på det britiske transportmarked,« siger Saf Din, formand for York Hackney Drivers Carriage Association til The Independent.

Forbuddet kommer, samtidig med at firmaet Lyft, der er en af Ubers største konkurrenter, har annonceret, at det åbner sin første afdeling uden for USA.

Der er dog også lyspunkter for Uber, da den britiske by Sheffield har valgt at ophæve sin suspendering af kørselstjenestens tilladelse.