Uber går til modangreb på taxilov med underskriftindsamling

Uber går nu til modangreb på den nye taxilov ved at indsamle underskrifter fra forbrugerne.

Foto: Simon Skipper

Få timer efter at Uber på et pressemøde har oplyst, at man ikke lukker ned i Danmark på trods af den nye taxilov, sender kørselstjenesten en underskriftsindsamling ud til sine brugere.

Indsamlingen går under overskriften: »Sig NEJ til et Danmark uden Uber. Skriv under her«.

Underskriftsindsamlingen har til formål at fortælle politikerne, at Ubers brugere ikke er tilfredse med den nye taxilov, skriver Uber i den mail, der fredag er mailet ud til kunderne.

Der er i skrivende stund 5.691 personer, der har skrevet under på Ubers indsamling, og som dermed støtter Ubers kritiske røster mod den nye taxilov. Men trafikken på uderskriftindsamlingen er så voldsom, at antallet på underskrifter lige nu stiger hvert minut.

»Loven stiller krav, der vil lamme mere end 2000 danske chauffører og som kan tvinge Uber til at lukke i Danmark. Disse krav er nødvindige, fordi vi allerede har teknologi med bedre og billigere løsninger for chauffører og passagerer – og med fuld gennemsigtighed, når det gælder indberetninger til skat,« skriver Uber i mailen.

Uber meddelte freddag på et pressemøde, at man vil gå i dialog med politikerne og forbrugerne for fortsat at kunne køre lovligt i Danmark.