Uber drejer nøglen om i endnu et millionmarked

Kørselstjenesten Uber forlader den canadiske provins Quebec fra midten af oktober. Meldingen kommer i kølvandet på, at de lokale myndigheder har strammet reglerne for firmaets chauffører.

Kørselstjenesten Uber indstiller deres forretning i den næstmest befolkede provins i Canada, Quebec, fra midten af oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uber oplyser tirsdag, at kørselstjenesten fra midten af oktober indstiller kørslen i Canadas næstmest befolkede provins, Quebec. Det skriver Reuters.

Det sker efter, myndighederne i den canadiske provins fredag har strammet reglerne for kørselstjenesten, der har fået lov at køre på vejene som et pilotprojekt siden oktober sidste år.

Myndighederne kræver blandt andet, at provinsens 10.000 Uber-chauffører skal gennemgå 35 timers træning og have tjekket deres straffeattest af det lokale politi frem for en tredjepart.

Mens Uber gerne vil forny pilotprojektet i den canadiske provins, holder de lokale myndigheder fast i, at de nye krav ikke er til forhandling:

»Vi kan forhandle med dem, men ikke på baggrund af de to krav,« siger talsperson i Quebecs transportministerium, Mathieu Gaudreault.

I forvejen opererer Uber ikke i provinserne British Columbia og Manitoba på grund af mangel på regulering, skriver Reuters.

Nyheden sker sideløbende med, at Uber flere steder i verden er i åben krig med de lokale myndigheder. Blandt andet blev kørselstjenesten fredag gjort forbudt i London, hvor 3,5 millioner borgere havde installeret Ubers app.

I Danmark har myndighederne også gjort livet svært for Uber. I februar blev der indført en ny taxilov, som påbød alle chauffører at have sædefølere og taxameter i bilerne. Omtrent en måned senere besluttede Uber sig for at lukke i Danmark.