Tyverisikre BMW-modeller bliver alligevel stjålet

Selvom de skulle være umulige at stjæle uden en nøgle, så oplever bilejere nu, at deres ellers tyverisikre BMW-modeller bliver ofre for listige tyve.

Det er BMW-modeller som den her og lignende, som norske bilejere nu oplever at få stjålet på trods af tyverisikring. Fold sammen
Læs mere
Foto: BMW AG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke så meget som en knust rude eller det mindste pip fra tyverialarmen.

BMW-modeller som X5 og X6 skulle ellers være tyverisikre ifølge den tyske bilproducent, men nu oplever bilejere i Norge, at de får bilerne stjålet, skriver Stavanger Aftenblad.

Tidligere på ugen forsvandt to biler fra Sandnes i Norge, og der blev også forsøgt at stjæle en tredje. På den tredje var låsen brudt op i førersiden. For en måned siden blev der også stjålet to af de dyre firhjulstrækker-modeller i Drammen i Norge.

Det kommer bag på BMW i Norge.

"Vi ved fortsat ikke, hvordan tyveriet kunne være gået til. Vi kan foreløbig kun spekulere, men en mulighed kunne være, at der findes flere sæt nøgler," siger markedsdirektør i BMW i Norge Kjetil Myhre.

Dog lyder forklaringen om flere sæt nøgler på papiret nemmere, end den faktisk er.

"Siden 2005 har alle BMW'ere været udstyret med startspærrer. Bilen kan ikke starte uden originale nøgle. Nøglerne er udstyret med en mikrochip, som kun kan kommunikere med den ene bil. Hvis kunder skal bestille nye nøgler, så skal de bestilles fra Tyskland, og vi skal sende kopier af legitimation og bilregistrering. Det er et meget strengt system," siger Gaute Ljosdal, der er BMW-forhandler i Stavanger.

Norsk politi efterforsker nu sagerne, men har ikke anholdt nogen i sagerne. Politiet fortæller til Stavanger Aftenblad, at de fra tidligere har kendskab til kriminelle grupper fra Baltikum, der har specialiseret sig i at stjæle bestemte bilmodeller ved at omgå startspærrer. Det er dog fortsat et mysterie for politiet, hvordan de gør.

Har du oplevet at få din bil stjålet på trods af startspærrer? Deltag i debatten nedenunder.