Tyskland vil modarbejde EU's risikopolitik

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, vil aktivt modarbejde EU's planer om at bløde op for krav til bankerne i eurozonen.

Den tyske kassemester Wolfgang Schäuble ventes på en tale i Berlin fredag at fortælle sine EU-kollegaer, at det er uretmæssigt overhovedet at diskutere sådan et initiativ, før bankerne i Europa er blevet mere disciplinære. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske kassemester Wolfgang Schäuble ventes på en tale i Berlin fredag at fortælle sine EU-kollegaer, at det er uretmæssigt overhovedet at diskutere sådan et initiativ, før bankerne i Europa er blevet mere disciplinære.

Det skriver Financial Times.

Ifølge et dokument til EU's finansministre, som Financial Times er i besiddelse af, insisterer Schäuble ligefrem på, at kravene skal skærpes yderligere.

- Nu indledes en diskussion om yderligere gensidighed af bankrisici gennem en fælles indskydergaranti, fremgår det af dokumentet.

Det betyder blandt andet, at EU bør sikre, at banker har endnu større kapitalbuffere til at modstå finansielle chok, og det vægtes angiveligt "særligt højt", at myndighederne har autoritet til at tvinge tab på kreditorerne.

- Der er presserende behov for en ny indskydergarantiordning, og Kommissionen vil fremsætte et indledende lovforslag inden årets udgang, sagde EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i sin State of the Union-tale i Europa-Parlamentet onsdag.