Tyskland vil genforhandle Femern-projekt

Voksende udgifter og protester mod Femernforbindelsen får det tyske statsrevisorat til at stå på bremsen. Den tyske trafikminister skal undersøge, om aftalen med danskerne kan genforhandles.

Foto: David Leth Williams.
Læs mere
Fold sammen

Det tyske statsrevisorat - Bundesrechnungshof - i Bonn henstiller nu til Magnus Heunickes (S) transportministerkollega i Berlin at genforhandle Danmark og Tysklands aftale om Femernforbindelsen. Det oplyser Flensborg Avis med henvisning til tyske mediekilder.

Aftalen blev oprindelig indgået i 2008, men siden da er der både indløbet ekstra omkostninger og masser af borgerprotester, lyder det, og derfor vil statsrevisoratet nu have trafikministeriet i Berlin til at undersøge, om man kan starte forfra.

Bundesrechnungshof stiller spørgsmålstegn ved, om det kan være rigtigt, at de tyske udgifter på oprindelig 800 millioner euro er eksploderet til 2,2 milliarder euro.

Statsrevisorerne i Bonn noterer desuden i en endnu ikke offentliggjort rapport, som TV-stationen NDR citerer fra, at de 2,2 milliarder næppe heller rækker, fordi planlægningen af de tyske vej- og jernbaneforbindelser ved Femern fortsat ikke er afsluttede.

Sagen kommer nu for forbundsdagens budgetkontroludvalg i Berlin sidst i marts.

Formand for dét udvalg er SPD-politikeren Bettina Hagedorn, som netop har været i København denne uge for at udtrykke sin store skepsis over den økonomiske sammenhængskraft i Femern-projektet, som sammen med de tyske investeringer nu forventes at løbe op i 75-80 milliarder kroner.

BNB