Tyskland: Google er ved at blive et gigantisk monopol

Den tyske justitsminister rasler med sablen og er parat til at gribe ind over for Internet-giganten, der sammenlignes med Microsoft.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger er foruroliget over, hvordan Google-imperiet breder sig. Foto:Philipp Guelland, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google er ved at blive »et gigantisk monopol« som Microsoft, og myndighederne i Tyskland gør nu klar til at skride ind, hvis der ikke kommer mere gennemsigtighed i Googles omsiggribende forretning.

Det siger den tyske justitsminister, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, til nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Klar til at skride til handling

»Alt i alt er det, der er ved at tage form nu, i vidt omfang et gigantisk monopol, der ligner Microsofts. Min umiddelbare reaktion er ikke at forbyde eller standse noget. Men jeg ønsker at få skabt større gennemsigtighed og sikre, at brugerne ved, hvad der sker med deres oplysninger,« siger hun.

Og der skal ske noget meget snart.

»Firmaerne har en forpligtelse her, og en masse skal forbedres. Hvis der ikke sker noget snart, må vi som lovgivere skride til handling,« siger Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, som er fra De Frie Demokrater (FDP).

Milliardbøder fra EU

Microsoft har af EU-Kommissionen fået gentagne milliardbøder for konkurrenceforvridende virksomhed, og også Google er i EUs søgelys. Samtidig er de amerikanske myndigheder i færd med at undersøge Google.