Tyskerne tilbage i de danske sommerhuse

I juli steg antallet af tyske overnatninger i feriehuse, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Men det er også eneste lyspunkt i overnatningsstatistikken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskerne vender tilbage til de danske sommerhuse. De tyske overnatninger steg i årets største sommerferiemåned med 23.000 - en stigning på to procent i forhold til juli sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ellers er det så som så med positive tal fra overnatningsstatistikken. Der var både masser af tomme senge på landets hoteller og ledige campingpladser i en regnvåd juli.

Det samlede antal overnatninger faldt med 312.000 til 6,8 millioner i forhold til samme måned sidste år. Overnatninger på campingpladser faldt mest med 133.000 færre overnatninger. Hoteller oplevede til sammenligning et fald på 79.000 overnatninger.

Og det ser sort ud for landets hoteller, viser en analyse som kreditvurderingsselskabet Soliditet har foretaget for Berlingske Business. Ifølge analysen havde over halvdelen af de danske hoteller underskud i det seneste regnskabsår, og ifølge Soliditet er branchens situation så kritisk, at store dele af branchen kommer til at kæmpe en regulær overlevelseskamp de kommende år.

/ritzau/