Tyskerne er trætte af deres øl

Forbruget af øl falder i Tyskland. Nye vaner og ændret demografi får skylden for, at borgerne i øllets hjemland har mistet tørsten.

En ny opgørelse peger på, at de ellers så øllystne tyskere er ved at sætte tempoet ned. Her et billede fra oktoberfesten i München. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Det er ikke fordi, de ikke har råd - det er fordi, de ikke gider. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er nye vaner og en befolkningssammensætning, der er ved at ændre sig, årsag til, at tyskernes ølforbrug falder.

Det er sammenslutningen af tyske ølbryggere, der har regnet sig frem til, at hver tysker sidste år drak 112,5 liter øl, hvilket er et fald på 3,5 liter i forhold til året før.

Forbruget er faldet i otte ud af de sidste ni år - kun afbrudt af 2006, hvor der var en øget tørst tilstede. Det faldt i øvrigt sammen med, at Tyskland var vært for verdensmesterskabet i fodbold.

Der er ved at være langt til rekordforbruget i 1980erne, hvor hver tysker på ét år var oppe på at sluge 156 liter øl. Ifølge den administrerende direktør for sammenslutningen af ølbryggere, Peter Hahn, skal årsagen til det lavere forbrug findes i ændringer i samfundet.

Han nævner ifølge Reuters ændret demografi og et stigende salg af ikke-alkoholiske drikkevarer, som årsag til faldet.