Tyskere vil købe »3«

Europas største teleselskab skal være interesseret i at overtage hele den europæiske del af »3«-koncernen.

Europas største teleselskab, Deutsche Telekom, vil købe hele »3«-koncernen i Europa for 15 milliarder euro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Clausen
Europas største teleselskab, Deutsche Telekom, vil købe hele »3«-koncernen i Europa for 15 milliarder euro.

Det skriver adskillige medier.

»3«, der indtil oktober 2006 var eneste mobilselskab, der tilbød 3G-telefoni i Danmark, ejes for 60 procents vedkommende af Hongkong-konglomeratet Hutchison Whampoa, mens den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab Investor AB ejer de resterende 40 procent.

Ifølge det tyske Wirtschaftswoche er bestyrelsesmedlem i Deutsche Telekom, Hamid Akhavan, »bestemt interesseret i Hutchisons forretning i Italien«. Her har Deutsche Telekoms mobilselskab T-Mobile ikke selv noget. Den italienske del af »3« har for nylig været rapporteret til salg, og ifølge The Times i London har Hutchison Whampoa i sidste måned sendt følere ud for at finde mulige købere. Investeringsrådgiveren Goldman Sachs skal samtidig i nogle måneder have forsøgt at skaffe købere til den britiske del af koncernen.

De to storinvestorer i »3« sagde i januar til Berlingske Tidende, at det værste nu er overstået, og at de til nytår forventer sorte tal på bundlinien efter alene i Danmark at have brændt nær to milliarder kroner af.

»Man må huske, at dette er en investering, og det tager tid. Investor og Hutchison er begge gode investorer. Ingen af os ville have gjort det, hvis vi ikke troede på det,« sagde Adine Grate Axén, finansdirektør i det Stockholm-baserede Investor, dengang.