Tyskere køber en stor bid af Strøget

En stor tysk pengetank har købt ejendomme i København for næsten to milliarder kroner i 2014. Blandt andet har selskabet fået fingre i seks ejendomme på Strøget.

Denne ejendom på Rådhuspladsen har tyske Patrizia netop købt.
Læs mere
Fold sammen

Det tyske ejendomsselskab Patrizia lagde i 2014 omkring to milliarder kroner på bordet for at få sig en bid af det danske ejendomsmarked. Selskabet har købt 10 centralt beliggende kontor- og retailejendomme i indre København. Heraf er seks af ejendommene beliggende på Strøget.

Ejendommene huser blandt andet lejere som Burger King på Rådhuspladsen, Zara på Vimmelskaftet, Søstrene Grene på Amagertorv og Bik Bok på Frederiksberggade.

»Med årets sidste investering har vi for alvor markeret os bredt i den danske ejendomsbranche,« siger Rikke Lykke, der er administrerende direktør i Patrizia Norden.

Købene er sket på vegne af to tyske pensionskasser, og ejendommene har kun været udbudt til Patrizia som den eneste potentielle køber. Ud over de seks ejendomme på Strøget ligger tre i Amaliengade og en enkelt har adresse på Gothersgade. Målt på arealet er 50 procent kontorejendomme, 40 procent detailejendomme og 10 procent boliger. Men investorerne har planer om at lave nogle af kontorerne om til boliger og detailejendomme.

Investeringen er langsigtet med et forventet salg om cirka ti år.

Ejendomsselskabet Patrizia blev grundlagt i Tyskland i 1984. Som led i sin vision om at udvide forretningen internationalt stiftede det børsnoterede Patrizia Immobilien AG i 2012 datterselskabet Patrizia Nordics. Siden er der etableret kontorer i København, Stockholm og Helsinki i takt med, at selskabet er vokset over 300 procent til i dag at udgøre en værdi af cirka 950 millioner euro.

Patrizia tæller 750 ansatte og er aktiv som serviceudbyder inden for investering, administration, værdiforøgelse samt salg af bolig- og erhvervsejendomme på store dele af det europæiske ejendomsmarked.

Patricia Nordics har kun været aktiv på det danske marked et par år, og med opkøb af danske ejendomme for 4,6 milliarder kroner er Patricia et stykke væk fra de helt store aktører på det danske marked som eksempelvis Jeudan, Dades og Aberdeen. I hele Norden ejer selskabet ejendomme for cirka 7,5 milliarder kroner, og på europæisk plan er der opkøbt for 115 milliarder kroner.

Indtil videre har den tyske formueforvalter kun opkøbt ejendomme på det københavnske boligmarked i Danmark, men selskabet er ikke afvisende over for at købe ejendomme i andre dele af landet så som i Aarhus, Aalborg, Trekantsområdet og Odense.