Tyskere har givet sommerhusudlejere et fremragende år

Antallet af overnatninger i danske feriehuse i de tre første kvartaler er en del højere end sidste år.

Antallet af forudbestilte sommerhusovernatninger i fjerde kvartal viser ligesom antallet af overnatninger i årets første ni måneder pæn fremgang sammenlignet med 2015. Scanpix/Christian Als Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

et har været et godt år får feriehusudlejerne, og det er blandt andre tyskernes skyld.

Vores naboer mod syd har i endnu højere grad end sidste år valgt at holde ferie i danske feriehuse.

Det viser tal fra Danmarks Statistik for de første tre kvartaler i år. Her lå antallet af overnatninger på 15,5 millioner, hvilket er 7,7 procent højere end på samme tid sidste år.

Tyskerne står for godt 900.000 af stigningen på 1,1 millioner overnatninger, og næsten to ud af tre overnattende gæster havde tysk pas.

Svenskerne og nordmændene har til gengæld svigtet en smule, men så er hollænderne til gengæld i højere grad begyndt at søge nordpå i ferien.

Tendensen for årets første ni måneder bekræftes i øvrigt af feriehusudlejernes indberetninger af forudbestillinger for resten af året.

Antallet af bookede husuger for oktober, november og december lå ved indgangen til kvartalet 10 procent højere end sidste år.

Statistikken viser i øvrigt, at der gennemsnitligt overnatter 4,3 personer pr. hus, og at de gennemsnitligt overnatter i huset i 1,2 uger.