Tyskere går imod Google Street View

Hundredtusinder af tyskere frygter misbrug Googles atlas, som kan misbruges til overvågning.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hundredtusinder af tyskere har anmodet om at få billeder af deres hjem fjernet fra kortene på Google's Street View, skriver nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Der Spiegel citerer kilder hos Google for oplysningerne. Der bliver ikke angivet præcise tal for, hvor mange som har frabedt sig at blive medtaget på den særlige korttjeneste, hvor en flåde af biler med kameraer tager panoramafotos af gader og stræder i alle byer.

Læs også: Google har slettet cykelklovn fra Street View

Den tyske forbundsregering har også været kritisk over for Street View, og den vil kontrollere, hvorvidt Google lever op til løfter om at respektere folks ønsker om at få sløret deres hjem på de udlagte fotos. Tysklands 20 største byer skal ifølge planen ligge på Street View inden udgangen af 2010. Men planerne har ført til diskussion i Tyskland, hvor projektet vækker mindelser om overvågningen under nazismen og om det hemmelig statspoliti i det tidligere DDR.

Kritikere siger, at Street View kan misbruges af blandt andre indbrudstyve, der ønsker at finde gode steder at bryde ind, af banker og kreditforeninger og af arbejdsgivere, der ønsker at vide mere om deres ansatte.

/ritzau/Reuters