Tysker kommer under Rockwools vinger

Rockwool køber tysk selskab med omsætning på halv milliard.

Foto: Henning Bagger. Købet ses som et vigtigt element i Rockwools vækststrategi, der fremover vil tilbyde kunderne mere komplette løsninger end blot isolering.
Læs mere
Fold sammen
Rockwool har købt en tysk facadeisoleringsforretning fra BASF, der går under navnet BASF Wall Systems.

Købssummen bliver ikke offentliggjort, men transaktionen ventes ikke at påvirke den danske virksomheds forventninger for resten af regnskabsåret.

BASF Wall Systems havde i 2012 en omsætning på 68 mio. euro - eller omkring 507 mio. kr. - og beskæftigede i alt 190 medarbejdere.

Det nye datterselskab kommer til at ligge under koncernens tyske afdeling, Deutsche Rockwool, og købet ses som et vigtigt element i Rockwools vækststrategi.

»Dette er et stort skridt fremad for Rockwool-koncernens strategi om at tilbyde kunderne mere komplette løsninger bestående af ikke kun isolering, men også alle de andre nødvendige elementer i et totalt facadesystem såsom maling, puds, osv. BASF Wall Systems er i denne henseende et væsentligt aktiv. Det er en velfungerende og veldrevet virksomhed, som vil passe godt ind i Rockwool-forretningen,« siger Henrik Frank Nielsen, der er divisionsdirektør for selskabets Europa-division.

Handlen ventes at gå endeligt igennem i løbet af det næste halve år.