Tyske virksomheder udfordrer Vestas og Siemens

Tyske RePower, Bard og Areva truer med at kapre en del af markedet for havmøller, som Siemens Wind og Vestas i dag sidder på. De tre tyske selskaber er på vej med store havmøller.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siemens Wind og Vestas, der har leveret over 90 procent af verdens havvindmøller, vil i stigende grad blive truet af konkurrence fra producenter fra Tyskland, Kina Sydkorea.

Konkurrencen vil først og fremmest komme fra de tyske vindmøllevirksomheder, RePower, Bard og Arreva Wind, fremgår det af en ny rapport fra konsulentfirmaet BTM Consult.

Siemens sidder i dag på størstedelen af produktionen af havmøller. Ifølge rapporten er RePower, Bard og Arreva i færd med at udvikle havmøller på 5 megawatt og opefter. Hertil kommer, at mere end 15 virksomheder i Kina og Sydkorea er i en tidlig fase i udvikling af offshore møller.Både Siemens og Vestas har bebudet, at de er i gang med at udvikle havmøller på 6 MW.

Den første danske havmøllepark, Vindeby ud for det nordlige Lolland, blev bygget for 19 år siden. I 2014 vil der globalt være installeret offshore møller med en samlet kapacitet på 18.700 MW.

Hovedparten af offshoreparkerne vil blive opført omkring England, Skotland, Tyskland, Holland, Frankrig, Belgien og Danmark. I dag er der installeret havmøller med en samlet kapacitet på 3.160 MW.