Tyske storbanker klarer stresstest

Tre tyske storbanker har nu bestået EUs nye offentlige stresstest. Det kan skabe ro på markedet.

Tre tyske storbanker, herunder Deutsche Bank, har nu bestået EU's nye offentlige stresstest. Det skal skabe ro på markederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre tyske storbanker Deutsche Bank, Commerzbank og BayernsLB har alle bestået EU's nye offentlige stresstest. Det oplyser kilder i den finansielle sektor til Reuters.

Dermed står det nu klart, at de tre banker, der er blandt de største i Europa, vil kunne modstå nye rystelser i de finansielle systemer. Bankerne er de første i Europa, der bliver testet efter de netop vedtagne regler, man nåede til enighed om på et EU-topmøde i sidste uge. Yderligere 25 banker bliver netop nu teste rundt omkring i Europa.

Dårlige tyske lån


Meningen med de nye offentlige stresstest er at skabe ro på markedet, da men med testene bliver klar over, hvordan bankerne vil reagere på en barsk økonomisk nedtur eller et kollaps på værdipapirmarkedet. Resultaterne fra de øvrige stresstest bliver offentliggjort næste måned.

I anden runde vil man gå videre og stresteste op til 100 europæiske banker, hvoraf de 15 er tyske. Også Danske Bank og Nordea vil blive testet snarest.

Testene af de tyske banker bliver dog imødeset med spænding, da det er de tyske banker der i Europa har den største andel af dårlige lån, anslår revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers. Ved udgangen af 2009 havde tyske banker dårlige lån, det vil sige lån, der ikke blive afdraget på, for cirka 1.600 mia. kroner.