Tyske SAP står bag køb af datacentergrunde i Aabenraa

Den tyske softwaregigant bekræfter at have anskaffet sig jord til at kunne opføre sit første datacenter i Norden. Der er dog ingen aktuelle planer.

Apple er i gang med at bygge to datacentre i Danmark, hver til over seks milliarder kroner. Her ses det første i Foulum, nordøst for Viborg, for et halvt år siden. Det andet ligger i Kassø i Aabenraa Kommune, hvor nu også den tyske softwaregigant SAP har købt jord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er Europas største softwarevirksomhed, tyske SAP, der står bag købet af de to grunde i Aabenraa Kommune, så de har jorden i hus til at kunne opføre fremtidige datacentre.

Det bekræfter SAP.

De to arealer ligger i Padborg og Kassø. I Kassø er Google i forvejen i gang med at bygge datacentre. Apple havde også købt 285 hektar jord til et datacenter men meddelte i juni 2019, at det alligevel ikke bliver bygget. Det er SAPs første grunde i Norden, og de er ifølge giganten købt efter grundige undersøgelser på tværs af Europa.

»Adgang til vedvarende energi, Danmarks geopolitiske stabilitet og overholdelse i forhold til datasikkerhed er blandt de vigtigste årsager til, at SAP har valgt at investere i Danmark,« siger Jørn Jacobsen, administrerende direktør for SAP Danmark.

Ingen planer om at bygge nu

SAP har 440.000 kunder over hele verden.

»Derfor er det indledende arbejde med at finde optimale datacenteregnede grunde en vigtig opgave. Selv om der i øjeblikket ikke er planer om at bygge på grundene, betyder det, at SAP nu kan reagere hurtigt og etablere datacentre i Danmark, hvis behovet opstår,« siger SAP-topchefen.

De to grunde er købt kort før årsskiftet.

SAP havde frem til maj 2014 danske Jim Hagemann Snabe som en af sine to topchefer. Han er i dag blandt andet bestyrelsesformand for den danske rederigigant Mærsk.

SAP udvikler software til erhvervslivet og har de seneste år satset stort på sin databasesoftware og muligheden for at anvende al software over internetforbindelsen, i IT-jargon kaldet »cloud computing«.

Opdateret 2020-03-02 med oplysninger om, at Apple i juni 2019 besluttede at droppe sit byggeri i Kassø.