Tyske ølbryggere frygter skifergas-rus

Tyske bryggere slår nu alarm og advarer landets kansler Angela Merkel om, at love der tillader den kontroversielle gas-udvindingsteknik fracking, kan ødelægge landets stolte øl-industri.

Den tyske kansler Angela Merkel får sig en lille fadbamse Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER KNEFFEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Telegraph.

Fracking, der er en forkortelse for hydraulic fracturing, er en ny teknik, der gør det muligt at udvinde naturgas fra dybtliggende skifer-lag i jorden. Teknikken er kontroversiel, da den kræver, at der bliver sendt en blanding af vand, sand og kemikalier flere hundrede meter ned i jorden for at frigøre skifergassen. Det indebærer en risiko for, at grundvandet omkring gasbrøndene kan blive forurenet.

Tysklands regering er i øjeblikket under pres fra tysk industri, der ønsker at muligheden for at udvinde Tysklands skifergas-reserver bliver undersøgt.

Det mener flere tyske bryggere er i konflikt med det såkaldte Reinheitsgebot, der er en lov om renhed i tysk ølbrygning, der dikterer at bryggere kun må bruge malt, humle, gær og vand i deres produktion.

- Vandet skal være rent og mere end halvdelen af Tysklands bryggere har deres egne brønde, lokaliseret i områder der kunne blive beskyttet af den lovgivning om fracking, som regeringen snart skal behandle. Du kan ikke være sikker på, at vandet ikke bliver forurenet med kemikalier, så vi vil opfordre regeringen til at udføre flere prøver for de giver grønt lys for fracking, udtaler en talsmand fra brancheorganisationen Brauer-Bund til The Telegraph.

Tyskland er Europas største producent af øl og er hjemsted for mere end 1300 bryggerier, der producerer mere end 5000 forskellige slags øl.

/ritzau/FINANS