Tyske Nordex venter medvind i år efter fusion med Acciona

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex forventer, at salget i år vil stige til mere end 3,4 mia. euro.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det melder selskabet ud, mens det i samme åndedrag bekræfter de foreløbige tal, som kom for en lille måned siden med en foreløbig melding på 2015, hvor omsætningen steg 40 pct. til 2430 mio. euro og driftsresultatet (EBIT) voksede mere end 60 pct. til 126,2 mio. euro.

Men medvinden fortsætter ind i 2016, hvor Nordex venter, at omsætningen igen vil vokse med 40 pct., skriver Bloomberg News.

- Vi er begyndt 2016 med en god ordrebeholdning, og vi fortsætter med at se en stærk efterspørgsel på vores fokus markeder som Tyskland, Frankrig og Tyrkiet. Fremadrettet vil Accionas markeder , som for eksempel Indien og Mexico, også bidrage til vores vækst, siger Nordex' danske topchef, Lars Bondo Krogsgaard, i regnskabet.Også vedtagelsen af en amerikansk femårig forlængelse af PTC-ordningen med en trinvis nedtrapning af støttebeløbet vil være en medspiller for Nordex:

- Det giver os en meget godt grundlag for yderligere vækst og et glimrende udgangspunkt for det kommende år. Ud over at omdanne de to selskaber i en enkelt enhed, ønsker vi også at opnå fremskridt i kvaliteten af vores indtjening på grundlag af forbedrede produkter, siger topchefen.

Men nyhederne er ikke nok til at tilfredsstille aktionærerne, og aktien falder med 7,1 pct. mandag middag på børsen i Frankfurt til 24,89 euro.

Nordex havde ved udgangen af 2015 en ordrebog på 1668,9 mio. euro mod 1462 mio. euro på samme tidspunkt året før. Selskabet modtog sidste år ordrer for 2470,9 mio. euro mod 1753,9 mio. kr. i 2014. Og selskabet melder mandag formiddag, at 2016 er startet godt ud.


Det er opkøbet af spanske Acciona, der er med til at løfte forventningerne til 2016. Allerede i oktober sidste år meddelte de to vindmølleselskaber, at man ville slå pjalterne sammen. Købet, der blev godkendt af EU i starten af 2016, løber op i en aftalt pris på 785 mio. euro, svarende til 5,9 mia. kr., og det er dermed blandt de største opkøb i den globale vindmøllebranche.

Nordex oplyser nu, at fusionen ventes endeligt afsluttet i starten af april.

/ritzau/FINANS