Tyske myndigheder knækker pølsekartel

Aftalte priser på øl og pølser udløser kæmpebøder til tyske virksomheder.

21 pølsefabrikanter har ifølge myndigheder i årevis aftalt, hvad prisen på bock- og bratwurst skal ligge på, og det har udløst en gedigen bøde på samlet 338 millioner euro til producenterne af kendte tyske pølsemærker som Böklunder (dem med de lange drenge i glas), Meica, Rügenwalder og Wiesenhof. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Er intet da helligt for kartelmagere?

Først knaldede de tyske konkurrencemyndigheder tidligere på året et udbredt ølkartel, og nu følger man så op med afsløringen af aftalte priser på et for mange tyskere mindst lige så vigtigt område: Pølser.

21 pølsefabrikanter har ifølge myndigheder i årevis aftalt, hvad prisen på bock- og bratwurst skal ligge på, og det har udløst en gedigen bøde på samlet 338 millioner euro til producenterne af kendte tyske pølsemærker som Böklunder (dem med de lange drenge i glas), Meica, Rügenwalder og Wiesenhof.

Bundeskartellamt kom på sporet af pølsekartellet efter at have fået et anonymt tip, og i løbet af efterforskningen har 11 pølsefabrikanter samarbejdet og indrømmet prisaftalerne, men myndighederne skal ikke regne med, at bøden glider lige så let ned hos de resterende.

Tysklands største pølsefabrikant Zur-Mühlen-Gruppe afviser fnysende enhver anklage om aftalt spil, ligesom multinationale Nestlé ikke godvilligt vil acceptere en bøde.

Afsløringen af pølsekartellet kommer efter, at konkurrencemyndighederne tidligere på året afslørede et vidtforgrenet kartel blandt tyske bryggerier, der internt havde koordineret prisen på både fadøl og flaskeøl. Det udløste en samlet bøde på 340 mio. euro til kendte bryggeriet som Bitburger, Krombacher, Veltins og Warsteiner