Tyske konkurrencemyndigheder udvider Danisco-undersøgelse

De tyske konkurrencemyndigheder udvider undersøgelsen af Nordzuckers køb af Daniscos sukkeraktiviteter. Det skriver Bloomberg News.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Mandag skrev dagbladet Børsen, at de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, er kendt for i langt højere grad end tilsvarende organer i andre

EU-lande, at sige nej til eller give en risikofyldt, betinget godkendelse i 43 pct. af de sager, der ryger i fase 2 af konkurrencemyndighedernes undersøgelser. Danisco Sugar-salget ligger netop i fase 2 i øjeblikket.

Det er en optælling foretaget af analytiker Lars Topholm, Canegie Bank, der viser, at 20 pct. eller hvert femte opkøb eller fusion i fase 2 får helt nej af Bundeskartellamt.

"Det er et relativt højt tal. Antallet af rene forbud i EU er væsentligt mindre, og i forhold til herhjemme er det meget mindre," sagde konkurrenceekspert og professor Peter Møllgaard, CBS, til Børsen.

"I EU-sammenhæng er det til sammenligning 12,5 pct. af de sager, der når fase to i konkurrencemyndighedernes undersøgelse, som får et rent forbud mod at blive gennemført."

"Det, der typisk sker i en fase 2-sag, er, at det bliver godkendt med betingelser, altså at køberen skal sælge noget fra eller kan blive tvunget til at forkorte nogle kontrakter, så andre kan komme ind på markedet," forklarede Peter Møllgaard.

RB-Børsen