Tysk vindmølleproducent får låneramme på 850 mio. euro

Den tyske vindmølleproducent Senvion, tidligere Repower, har sikret sig en ny finansieringsramme, til når den nuværende på 750 mio. euro, som blev indgået i maj forrige år, udløber til august i år.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sent mandag meddelte Senvion, at selskabet, der er en del af Suzlon-gruppen, verdens femtestørste vindmølleproducent, har underskrevet en aftale med et konsortium af banker om et treårigt syndikeret lån på 850 mio. euro (6,35 mia. kr.). Finansieringsstrukturen er ikke synderligt anderledes end for den nuværende aftale, fremgår det.

I alt deltager 14 internationale banker og kreditforsikringsselskaber i finansieringen, der ifølge Senvion i betydelig grad blev overtegnet. Blandt bankerne er BayernLB, Commerzbank og Deutsche Bank.

- Specielt i det nuværende politiske og økonomiske klima i vores sektor er tilliden fra vores banker og kreditforsikringsselskaber en bekræftelse af Senvions strategiske orientering. Stigningen på de 100 mio. euro i vores kreditfaciliteter sender også et stærkt signal til vores kunder, udtaler Marcus A. Wassenberg, finansdirektør i Senvion, i meddelelsen.