Tysk transportminister: VW indrømmer manipulationer i Europa

Volkswagen har haft manipulationssoftware i europæiske biler, lyder det fra den tyske transportminister Alexander Dobrindt. De meget udbredte 1,6 dieselmotorer er også omfattet.

Foto: JULIAN STRATENSCHULTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke kun amerikanske Volkswagen-biler har været udstyret med software, der automatisk og systematisk manipulerer med forurenings-tests.

Den tyske transportminister Alexander Dobrindt sagde tidligere i dag på et pressemøde i Berlin, at skandalen også gælder Volkswagen-biler, der kører rundt på de europæiske veje.

Det bl.a. skriver Frankfurter Allgemeine.

Det er endnu uklart, hvor mange biler, der er tale om, men ifølge transportminster vil det blive afklaret inden for de nærmeste dage.

Det har tidligere været nævnt, at snydesoftwaren, der har tilladt Volkswagen-biler at smyge sig igennem testene på et falsk grundlag, ikke har været »tændt« i biler uden for USA.

Allerede onsdag fik transportministeren i forbindelse med arbejdet i en undersøgelseskommission viden om, at Volkswagen også har installeret manipulationssoftware i europæiske køretøjer.

Alexander Dobrindt sagde ifølge Frankfurter Allgemeine, at man vil fortsætte med at arbejde hårdt på at finde ud af omfanget og flere detaljer i samarbejde med Volkswagen »med henblik på at informere offentligheden yderligere.«

Indtil videre stårt det dog klart, at det gælder de meget udbredte dieselmotorer 2,0 og den endnu mere almindelige 1,6.

Volkswagen har tidligere sagt, at den software, der gør det muligt at snyde i forureningstest, berører 11 mio. biler på verdensplan.

Dobrindt kunne på pressemødet ifølge Bloomberg også bekræfte, at Tyskland har besluttet at udvide sin efterforskningen af skandalen til andre bilproducenter.

»Det er selvindlysende,« at de tyske bilmyndigheder »vil rette sin efterforskning ikke kun mod Volkswagen-modeller, men også foretage stikprøver hos andre bilfabrikanter,« fortalte Dobrindt ifølge Bloomberg journalisterne i Berlin.