Tysk transportgigant køber Pan Bus

Deutsche Bahn overtager midtjyske Pan Bus, der kører rutebusser i Midtjylland. Pan Bus’ hidtidige ejer og direktør bliver sat i spidsen for det datterselskab, der skal varetage den tyske koncerns forretning i Danmark.

Den tyske stats tog- og busselskab, Deutsche Bahn, underskriver i dag en købsaftale med det mellemstore midtjyske busselskab Pan Bus.

For købssummen, der blot benævnes som »et tocifret millionbeløb«, får tyskerne 58 busser, 120 medarbejdere samt en række ruter, som Pan Bus kører for trafikselskabet Midttrafik i Viborg-området.

»Pan Bus skal være vores platform på det danske marked. Det er et veldrevet selskab med et godt lokalkendskab, som er et godt afsæt for vores danske ambitioner,« siger adm. direktør i Deutsche Bahns busdivision, Hermann von der Schulenburg.

På papiret er det AK Busser, der køber Pan Bus. AK Busser er et af Deutsche Bahns datterselskaber, som den tyske koncern ejer sammen med det danske busselskab Abildskou i forholdet 90/10. AK Busser, der hidtil ikke har haft nogle busruter i Danmark, er ejet af Autokraft, der igen er ejet af Deutsche Bahn.

Søren Holk Hansen, der ejer 60 procent af Pan Bus og er selskabets daglige leder, indtræder som adm. direktør i AK Busser og skal stå for udviklingen af den tyske koncerns busaktiviteter i Danmark.

»Det danske busmarked er blevet europæiseret, og de store aktører sidder nu på 80 pct. af markedet. Derfor var det på tide at lægge en strategi for, hvordan Pan Bus kunne overleve. Købstilbudddet fra Deutsche Bahn, der vil bruge Pan Bus som moderselskab for at komme ind i Danmark, var den rette løsning,« siger Søren Holk Hansen.

Navnet Pan Bus føres videre og salget vil ikke få konsekvenser for medarbejderne, oplyser Søren Holk Hansen.