Tysk telegigant vil fyre igen

Selv om han allerede har fyret 32.000 medarbejdere og flyttet 50.000 til job med lavere løn, er det ikke slut. Tyske Telekoms stenhårde topchef, Rene Obermann, varsler flere nedskæringer.

Rene Obermann er topchef for Deutsche Telekom og ikke bange for at svinge sparekniven. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Rene Obermann, der for et år siden tog over som topchef for den økonomisk klemte telegigant Deutsche Telekom, vil snart svinge sparekniven igen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer Obermann for at sige, at der bl.a. er behov for flere besparelser på administrationen.

Dermed lægger den hårde topchef sig igen på kollisionskurs med fagforbundene. Det erkender Obermann da også med ordene: "I 2008 vil der være endnu mere potentiale for en faglig konflikt."

Telekom-chefens udmeldinger kommer i slutningen af et år, der allerede har været domineret af nogle brutale sparerunder - hvoraf nogle allerede blev iværksat forrige år.

Det tyske teleselskab er efter alle målestokke en gigant med omkring en kvart million ansatte på verdensplan. Men det kunne alligevel mærkes, da ledelsen fyrede og igangsatte fratrædelsesprogrammer for 32.000 medarbejdere. Derudover flyttede ledelsen 50.000 medarbejdere til andre job - der var karaktiseret ved at være dårligere betalt.

Ifølge Reuters sigter Telekom mod at spare 4,7 mia. euro (ca. 35 mia. kr.) på driften indtil 2010 - heraf skal de to mia. euro (ca. 15 mia. kr. ) være sparet i perioden, der slutter ved årsskiftet 2008/09.