Tysk storbank får redningspakke til 75 milliarder kr.

Den tyske storbank Commerzbank får en redningspakke til 10 milliarder euro, eller knap 75 milliarder kr., som gør den tyske stat til storaktionær i banken. Dermed kommer kernekapitalen op i niveau med f.eks. Danske Banks.

Foto: Markus Goetzke / Commerzbank. Den tyske storbank Commerzbank med hovedsæde i Frankfurt am Main får en redningspakke fra den tyske stat til 75 mia. kr.
Læs mere
Fold sammen
Mens de danske politikere diskutere en ny redningsplan for de danske banker, har Tysklands næststørste bank, Commerzbank, fået en omfattende redningspakke der er strikket sammen af det tyske finansministerium.

Den tyske stat giver Commerzbank en kapitalindsprøjtning på 10 milliarder euro, eller knap 75 milliarder kr., og kommer til gengæld til at eje 25 procent plus en aktie i Commerzbank.

Milliarder fra forsikringsgigant
Samtidig får Commerzbank også en hjælpende hånd fra forsikringsgiganten Allianz. Sidste år indgik de to finansgiganter en aftale om, at Commerzbank i flere omgange i løbet af 2009 skulle overtage Dresdner Bank, der er ejet af Allianz. I slutningen af november blev det så aftalt, at Commerzbank skulle overtage Dresdner Bank i et hug, og betale med 3,2 milliarder euro i kontanter og aktier svarende til en ejerandelpå 18,4 procent i Commerzbank.

Nu meddeler Allianz så, at man vil hjælpe Commerzbank ved at skyde 750 millioner euro ind i Dresdner Bank, og samtidig overtage nogle særdeles giftige Collateralized Debt Obligations, eller CDO'er, med en nominel værdi på 2 milliarder euro for 1,1 milliarder euro. På den måde kan Commerzbank reducere sit kapitalkrav.

Redningsplan styrker storbankens solvens
Med redningsplanen vil Commerzbank få en kernekapital, det vil sige solvens minus ansvarlig lånekapital, på 10 procent. Det svarer til Danske Banks kernekapitalprocent ved udgangen af september.

"Med baggrund i den intensiverede finansielle krise vil den nye bank være i stand til at møde det væsentligt større kapitalbehov for banker," skriver Commerzbank i en meddelelse.