Tysk softwaregigant leverer lille opjustering efter salgsfremgang

Den tyske softwarekæmpe SAP, der er blandt verdens største it-selskaber, har nydt godt af en større kundetilgang i sit tredje kvartal, hvor salget har overgået markedets forventninger.

Tysk softwaregigant leverer lille opjustering efter salgsfremgang Fold sammen
Læs mere
Foto: © Leonhard Foeger / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen er for perioden således steget med 8 pct. til 5,4 mia. euro, hvilket var bedre end de 5,3 mia. euro, som analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Til gengæld lykkedes det ikke at indfri markedets forventninger til driftsoverskuddet, idet SAP landede et positivt driftsresultat i tredje kvartal på 1,64 mia. euro mod analytikernes estimat på 1,66 mia. euro.

På trods af den marginale skuffelse har udviklingen i årets næstsidste kvartal været så positivt, at softwarevirksomheden har justeret sine forventninger til helåret i opadgående retning.

For 2016 venter SAP nu et justeret driftsoverskud på mellem 6,5 og 6,7 mia. euro mod en tidligere forventning på mellem 6,4 og 6,7 mia. euro.

Derudover venter selskabet nu at øge sin omsætning inden for "cloud- og softwareløsninger" med 6,5 til 8,5 pct. mod førhen 6,0 til 8,0 pct.