Tysk softwaregigant går stort tilbage

En tredjedel af softwaresalget er forsvundet hos SAP, der er verdens største producent af IT-programmer til virksomheder. »Det sværeste kvartal siden Anden Verdenskrig,« siger topchefen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver først bedre næste år, siger verdens største producent af software til virksomheder, tyske SAP, som onsdag morgen meldte om et fald på otte procent i driftsresultatet.

Leo Apotheker, som frem til juni deler topposten i SAP med den afgående Henning Kagermann, kaldte årets første måneder for »det sværeste kvartal siden Anden Verdenskrig«. Han forventer først en ændring i 2010.

Softwaresalg går en tredjedel tilbage

SAPs driftsresultat for januar-marts var på 332 millioner euro, langt under de 433 millioner euro, som analytikerne havde forventet. Salget af software, som er SAPs vigtigste vare, faldt med en tredjedel til 418 millioner euro, mens nettoindtægten dykkede med 16 procent til 204 millioner euro.

SAPs nærmeste konkurrent, amerikanske Oracle, fremlagde ellers i marts et kvartalsregnskab, som faktisk var bedre end forventet. Det havde givet håb om forbedringer. Oracle købte forleden den mindre konkurrent, Sun Microsystems, for 7,4 milliarder dollars.

SAP gav i januar besked om, at 3.000 af de lidt over 51.000 ansatte på verdensplan skal fyres.