Tysk rival sagsøger Genmab for patentbrud med Darzalex

Det tyske biotekselskab Morphosys, der konkurrerer med Genmab på markedet for kræftmidler, har sagsøgt det danske selskab og partneren Janssen Biotech for patentbrud hos retten i Delaware.

Det tyske biotekselskab Morphosys, der konkurrerer med Genmab på markedet for kræftmidler, har sagsøgt det danske selskab og partneren Janssen Biotech for patentbrud hos retten i Delaware. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en meddelelse fra det tyske selskab.

Der er tale om et amerikansk patent, der er ejet af Morphosys og omfatter antistoffer med særlige egenskaber, som knytter sig til CD38. Netop den klasse tilhører Genmabs og Janssens Darzalex, der sidste år blev godkendt i USA.

- Med sin klage forsøger Morphosys at få oprejsning for den krænkende fremstilling og salget af Janssens og Genmabs Daratumumab, et antistof rettet mod CD38, skriver Morphosys blandt andet i meddelelsen.

Det tyske selskabs pipeline tæller blandt andet lægemiddelkandidaten, MOR202, der ligesom Genmabs Darzalex tilhører klassen af CD38-antistoffer. MOR202 er dog ikke så langt fremme udviklingsmæssigt som Darzalex, der altså fik markedsføringstilladelse i USA i november sidste år.

I slutningen af sidste uge modtog Genmab desuden en positiv udtalelse fra en lægekomité under de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA.

Komitéen anbefalede Darzalex godkendt i Europa også, og det er normalt så godt som lig med, at det også bliver tilfældet. Europa-Kommissionen ventes at tage en endelig beslutning inden for de kommende måneder, har Genmab oplyst.