Tysk netgigant vil sætte børsrekord

Det syv år gamle Rocket Internet står til at blive Tysklands største børsnotering i år. Den kan gøre de tre brødre bag det til milliardærer.

Rocket Internet lever af at sætte nye virksomheder i søen fra hovedkvarteret her i Berlin. Nu vil selskabet børsnoteres. Arkivfoto: Jens Kalaene, AFP/DPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS KALAENE

46,1 milliarder kroner eller 6,2 milliarder euro håber det tyske konglomerat af opstartsvirksomheder, Rocket Internet, at blive værd ved den kommende børsnotering af det syv år gamle, berlinske selskab.

Rocket Internet blev stiftet i 2007 af brødrene Oliver, Alexander og Marc Samwer og er aktivt i 100 lande, hvor det er kendt for at kopiere andre forretninger, f.eks. den populære Airbnb-tjeneste, hvorigennem privatpersoner udlejer et værelse eller en sofa.

Tysklands største børsnotering i år

Børsnoteringen skal i første omgang rejse 750 millioner euro (5,58 milliarder kroner) og ser ud til at blive Tysklands største i år. I juni rejste BRAAS Monier Building Group 3,7 milliarder kroner ved sin børsnotering.

I 2013 omsætte koncernen for omkring 5,7 milliarder kroner på e-handel, onlinesalg inden for et utal af kategorier og finansielle tjenester. I januar-juni brugte Rocket Internet 117 millioner euro på investeringer m.m. og endte med et underskud på 13,3 millioner euro ved udgangen af 1. halvår.

De tre brødre står til at blive milliardærer. De ejer 52,3 procent af aktierne i Rocket Internet samt andele i Europas største onlinemodeselskab Zalando, som Rocket Internet var med til at bringe til verden, og som ligeledes planlægger en børsnotering, der kan gøre selskabet op mod 5,6 milliarder euro værd.

Svensk storaktionær

En af investorerne i Rocket Internet er det svenske Investment AB Kinnevik, der ejer 18,1 procent og således er største aktionær efter brødrene selv, der begyndte deres forretningsliv ved i 1999 at skabe en tysk udgave af det amerikanske internetauktionshus Ebay.

Rocket Internet skal børsnoteres i Tysklands finanshovedby, Frankfurt.

I sidste uge blev det kinesiske internetkonglomerat Alibaba børsnoteret i New York - historiens største teknologinotering til dato, der gjorde Alibaba 25 milliarder dollars eller 144,6 milliarder kroner værd og Alibabas stifter, Jack Ma, til Kinas rigeste mand og den 24.-rigeste i verden, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.