Tysk krav til Apple: Vis os, hvad I ved om os

Justitsminister kræver, at Apple fortæller, hvilke oplysninger der samles ind om brugerne via iPhone-telefonen, og hvor længe de gemmes.

Også kronprinseparret overvåges, hvis de benytter Apples iPhone - som her på besøg på øen Trekroner i Københavns Havn, hvor de afprøver et program, som fortæller om øen. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først var det Google, nu er det Apple: Det er slut med bare at indsamle data om borgerne i Europa. Nu skal det frem, hvad giganterne ved.

Den tyske justitsminister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger kræver nu øjeblikkeligt svar på, hvilke oplysninger Apple samler ind om sine iPhone-brugere.

GPS i telefonen sladrer

I et interview med nyhedsmagasinet Der Spiegel lørdag kommer ministerens krav, efter at Apple har ændret sin politik om beskyttelse af privatlivets fred og nu gjort det tilladt at samle oplysninger ind om, hvor brugerne af Apple-udstyr geografisk befinder sig. Det kan ske, fordi iPhone-telefonen ligesom en lang række andre fabrikanters mobiltelefoner har indbygget GPS.

Oplysningerne indsamles godt nok anonymt, men Sabine Leutheusser-Schnarrenberg forventer, at Apple »åbner sine databaser til det tyske datatilsyn« og klargør, hvilke data man samler ind, og hvor længe de bliver gemt.

»Apple har forpligtelsen til på ordentlig vis at leve op til den gennemsigtighed, som Steve Jobs (Apples stifter og topchef, red.) så ofte har lovet,« siger justitsministeren.

Strengeste regler

Tyskland har nogle af de strengeste regler for beskyttelse af personlige oplysninger. Det skyldes erfaringerne fra den totale overvågning, som først nazisterne og siden det hemmelige østtyske statspoliti, Stasi, stod bag.

I forvejen er de tyske myndigheder - ligesom de danske - efter Google for ulovlig indsamling af oplysninger fra åbne, trådløse net.