Tysk kapitalfond køber dansk IT-succes

Den danske IT-virksomhed e-conomic er blevet solgt til den tysk-britiske investeringsfond HgCapital.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Den danske IT-virksomhed e-conomic, der udvikler og driver det internetbaserede regnskabsprogram af samme navn, er kommet på tysk-britiske hænder.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Hvad hovedaktionærerne Anders Bjørnsbo og Jacob Wandt har tjent på salget er ikke offentliggjort.

E-conomic blev stiftet i 2001 af Jacob Wandt, der arbejdede som revisor, men var træt af besværlige bogføringsmetoder. Løsningen blev det cloud-baserede regnskabssystem, som i dag beskæftiger 130 mennesker og sidste år genererede et overskud på 10,5 millioner kroner - næsten en fordobling i forhold til året før. Omsætningen var på over 96 millioner kroner. En stigning på 33 procent i forhold til 2011.

Nu får selskabet en ny engelsksproget ejer.

»Ændringen i ejerforholdene kommer ikke alene til at medføre et boost af e-conomics økonomiske ressourcer, men samtidig vil mulighederne for at skabe synergieffekter øges. Begge elementer er vigtige faktorer, som kommer til at få udviklingen op i et endnu højere gear, så e-conomic endnu hurtigere kan realisere virksomhedens fastsatte mål om at blive verdens førende regnskabsprogram,« skriver e-conomics.