Tysk kagekolos køber dansk energibar

Danske Rawbite, der har hjemme i Gentofte og produceres på Fyn, er blevet solgt til tyske Bahlsen Group.

Rawbite-stifterne Morten Fullerton, Nikolaj Lehmann og Rolf Nolsøe Bau. Fold sammen
Læs mere

Under navnet Rawbite har Morten Fullerton, Nikolaj Lehmann og Rolf Nolsøe Bau siden 2008 solgt nødde- og dadelbarer.

Det har trioen gjort med så stor succes, at tyske Bahlsen Group har hevet tegnebogen frem og købt sig ind som hovedaktionær. Det skriver Børsen.

Efter aftale med Bahlsen Group, der er en tysk kageproducent med en årlig omsætning på cirka 400 mio. pund (3,5 mia. danske kroner), oplyser Rawbite-triooen ikke købsprisen. De fastholder dog en mindre ejerandel, ligesom Summerbird A/S fortsat vil eje en del. Konstellationen Summerbird-Rawbite har i øvrigt sammen en fabrik i Assens på Fyn, hvor produktionen af Rawbite-barerne fortsat vil ske. Rawbites hovedsæde vil også forblive i Gentofte nord for København, selvom Bahlsen Group hører til i Hannover.

»Det har været en ret vild rejse, men vi fortsætter. Vi kommer til at drive Rawbite som en stand alone-virksomhed, og vi bliver de ledende kræfter som altid,« siger Rolf Nolsøe Bau til Børsen.

Han afslører desuden at både kapitalfonde og industrielle spillere har udvist interesse for at erhverve sig Rawbite, men at den de valgte at sælge til Bahlsen Group fordi det er en familieejet virksomhed med stor erfaring inden for produktion.

Rawbite havde sidste år et bruttoresultat på 9,6 mio. kroner og et overskud efter skat på 5,9 mio. kroner. Det er i runde tal en fordobling sammenlignet med 2014. I dag sælges Rawbite i mere end 30 lande, og efter planen skal der ekspanderes mod både øst og vest i 2017, når USA og Kina tilføjes til listen over lande, hvor man kan købe en Rawbite-bar.