Tysk IT-milliardær sender fodbolddrenge til tops

Den tyske klub Hoffenheim er årets største overraskelse i den tyske Bundesliga, men æren for klubbes succes ligger hos den tyske milliardær Dietmar Hopp, der grundlagde IT-virksomheden SAP.

Foto: Thomas Lohnes/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sportens verden er der nærmest tale om et mirakel - men da den tyske oprykkerklub Hoffenheim lørdag besejrede Karlsruhe 4-1 i den benhårde tyske Bundesliga, og dermed cementerede sin plads som nummer 1 i ligaen, var det samtidig et levende bevis på, hvor langt man kan nå, hvis man har penge nok.

Bag klubbens succes står nemlig den tyske milliardær, Dietmar Hopp, der fortsat pumper penge i klubben. Det skriver Børsen. Hopp har tjent sin milliardformue på en af de største europæiske IT-virksomheder, SAP, som han grundlagde i 1972.

Selskabet har siden hen haft tordnende succes med sit komplekse økonomisstyringssystem, og Hopp er i dag den glade ejer af omkring seks milliarder kroner. Penge, som han hygger sig med at poste i Hoffenheim.

Byen, hvor klubben hører hjemme, har blot 3200 indbyggere, men med Dietmar Hopps penge i kassen, har klubben været i stand til at udvikle en række spillere, der er gode nok til at slå igennem i den bedste tyske liga. Klubbens dyreste handel hidtil har været et spillerindkøb på godt 40 millioner kroner, hvilket er småpenge i den tyske liga.

Alligevel har klubben det mest scorende hold - og ligger efter 11 runder nummer 1. Det tyske svar på FC Nordsjælland, der som bekendt havde borgmester Peter Brixtofte som mæcen, får til januar et nyt stadion med plads til 30.000 tilskuere - eller ti gange Hoffenheims befolkning.